02.08.2015.

ENSEMBLE "ILINDEN" Blagoevgrad

F o l k l o r e   D i s c o g r a p h y

a01. Блажена горо зелена
a02. Карај Бое, Откак сме се залибили
a03. Отворила мома ладна меана
a04. Недо мори, арамијска
a05. Ој, Велико моме
a06. Јанке ле, моме убава
a07. Девојко, мори девојко
a08. Невесто, црвен трендафил

б01. Чудо е станало
б02. Разви се гора
б03. Гугутки загукаја
б04. Китка ми падна, мале
б05. Во сабота вечер
б06. Заспало девојче
б07. Огреала месечина
б08. Мори та нали вчера думахме
б09. Не се вдигај на големо
 
  BHA 12419

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...