30.06.2013.

Grupa LJUBOJNA - Brass fantasy

Концерт што треба да го види но и да го има во својата колекција секој оној кој се декларира дека е љубител и познавач на македонска народна музика.
Универзална сала Скопје 20. ноември 2012.

Настапија:
Љубојна:
- Вера Милошевска - вокал
- Оливер Јосифовски - барабан
- Благојче Трајковски - кларинет
- Николче Мицевски - хармоника

Специјални гости:
Брас фантази и Исин Агушев Џамбо - труба
Женска пеачка група КУД Илинден - Битола

Нумери:

01 Разболе ми се Калина
02 Чупче д`мбенарче
03 Крена мартината
04 Филка мома
05 Твоите очи, Лено
06 Мома оди за вода
07 Апсана ме кладе
08 Ибраим оџа
09 Буките (Женско оро)
10 Мори чупи костурчанки
11 Сплет
12 Ти реков, ми рече

На бис:
Мори чупи костурчанки
Твоите очи, Лено

СК 20. 11. 2012.

Велико хвала Трповском, нашем другару са МК тракера

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...