09.01.2013.

ЕДЕН БАКНЕЖ – нова музичка емисија на ТВ АлфаНајнова продукција на Алфа ТВ е емисијата „Еден бакнеж“ посветена на незаборавните евергрин рефрени на македонската забавна музика. Емисијата е своевиден времеполов кој ќе не потсети  на најубавите македонски шлагери, фестивалски композиции, поп и рок хитови од четири различни декади. Од почетокот на шеесетитте години, па се до двеилјадитата. Пејачите кои ќе ја имаат честа но и одговорноста да ги отпејат во живо старите евергрини се Адријана Јаневска, Наде Талевска, Елена Петреска, Јоце Панов, Ѓорѓи Крстевски и Горан Наумовски подржани од бендот на Благој Маротов, кој е задолжен и за аранжманите. 

01 Ми вети ти - Ѓорги Крстевски
02 Приспивна за Скопје - Андријана Јаневска
03 Усни на усни - Горан Наумовски
04 Не зори зоро - Јоце Панов
05 Да си мерак песна - Андријана Јаневска
06 Дајте ги рацете - Ѓорѓи Крстевски
07 Лажи ме - Елена Петреска
08 Линда - Наде Талевска
09 Шила - Адријана Јаневска
10 Одам на југ - Јоце Панов
11 Виолина и гитара - Андријана Јаневска
12 Плачам - Ѓорѓи Крстевски
13 Нека биде што биде - Андријана Јаневска
14 Таму кај што си - Елена Петреска
15 Последен ден на разделбата - Горан Наумовски
16 Навистина е крај - Елена Петреска
17 Еден бакнеж - Елена Петреска
18 Да л' да плачам, ил' да пеам - Горан Наумовски
19 Јана мома - Јоце Панов
20 Ти немаш појма - Наде Талевска
21 Само сеќавања - Горан Наумовски
22 Пушти коси - Ѓорѓи Крстевски

1 БАКНЕЖ  mp3

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...