22.01.2016.

КАМЕРЕН АНСАМБЛ на РТ СКОПЈЕ - Концертна музика на македонски автори

A1 Сотир Гoлабовски / Концерт за обоа и гудачи
(Moderato - Adagio Non Troppo - Allegro)
Обоа - Киро Давидовски

A2 Тома Прошев / Adagio За Биљана
Виолина - Биљана Гаврилска

B1 Љубомир Бранѓолица / Концерт за тромбон и гудачки оркестар
(Lento - Lento Non Troppo - Allegro)
Тромбон - Кирил Рибарски

Jugoton  LSY 61605   РТС LSY 61605  1981

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...