04.08.2013.

NIKOLA BADEV - Mavrovo

a1 Nikola Badev - Mavrovo
a2 Nikola Badev - Kate, Kate, licno mome

b1 Nikola Badev - Oj, Nedo, Nedo
b2 Nikola Badev - Ajde, razbole se mojto libe

RTB EP 12730   1963


1 коментар:

  1. Снимките се од пред точно 50 години со легендарните: Никола Бадев и секстетот на Душан Радетиќ, но квалитетот и начинот на изведбата и денес е за почитување. Легендите си остануваат легенди и од нив треба да учат денешниве генерации што е квалитет.

    Поздрав од Скопје Драги Маџевски

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...