30.08.2013.

Duet Violeta TOMOVSKA i Kiril MANČEVSKI - Oj, Vardare makedonski...

1 коментар:

  1. Одличниот дует Томовска-Манчевски,со ненадминатиот оркестар на Кочо Петровски и убавите текстови на Јонче Христовски, а посебно на песната "Македонско девојче",(1964год.) се музичка целина која трае 50 години, а веројатно уште долго време ќе трае.

    Поздрав од Скопје Драги Маџевски

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...