24.03.2016.

HRISTINA NIKOSKA i MERI KAFKALESKA STOILKOVA - Music for piano 4 hands

Пијанистката Христина Никоска има 27 години и дипломирала на Факултетот за музичка уметност во Скопје, во класата на професор Марија Ѓошевска. Покрај солистичките настапи во Македонија и во други држави, Христина Никоска често настапува и со камерни ансамбли. Денес е професор по клавир во музичкото училиште „Ордан Михајлоски - Оцка“ во Прилеп.

M&H


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...