11.02.2013.

АНГЕЛ ВАНГЕЛОВ - Акордеон

1. Ветренско хоро
2. Криво хоро
3. Четворно хоро
4. Пиринска огърлица
5. Хоро "Божурка"

1. Льолевска ръченица
2. Граовска плетеница
3. Лозенска ръченица
4. Копаница
5. Пазарджишки бучимиш
6. Богданина ръченица

Angel V   BHA-12429


3 коментара:

 1. Браво мајсторе. Ангел е еден од најдобрите хармоникаши од Бугарија покрај Трајчо Синапов, Ибро Лолов, Петар Ралчев, Вени Петков и други.

  Поздрав од Скопје

  М а џ о

  ОдговориИзбриши
 2. U pravu si, Madzo

  Bugari imaju izvanredne soliste na skoro svim narodnim instrumentima (i ne samo na njima)...kakvi su im tek klarinetisti pa gadulkari, kavaldzije...

  Pozdrav

  ОдговориИзбриши
 3. Се сложувам, само кога се работи за кларинетисти нашиот македонски кларинетист Тале Огненовски е ненадминат иако во Македонија има и други добри млади кларинетисти.
  Поздрав од Скопје
  М а џ о

  ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...