22. 6. 2011.

GRUPA "N I T"

















Veoma interesantna grupa iz Beograda koja svira akusticarsku muziku razlicitih stilova pokrivajuci raznoliku kulturu zamalja celog sveta (izmedju ostalih: Rusije, Kazahstana, Grcke, Srbije, Makedonije, Bugarske, Amerike, Latinske Amerike, Irske itd.) Na repertoaru imaju evergrin hitove, nacionalnu, keltsku, rok, kantri i pop muziku, balade...
Grupa je oformljena 2010. godine u sastavu koji su tada cinili: Ivana Mundja (violina, tambura, gitara i vokal), Nastja (gitara, vokal) i Tamara Cakic (udaracki instrumenti, vokal). Grupa je dobila  ime po pocetnim slovima clanova sastava (Nastja - Ivana - Tamara - NIT). Ime grupe takode ima i drugo znacenje: "konac", koji se simbolicno odnosi na vezu, odnosno na nit koja spaja. Pocetkom 2011. godine doslo je do promena u grupi i sada je uz Ivanu i Tamaru cine novi clanovi Aleksandar Labus (gitarista) i Ana Perišic (darbuka, vokal). Svi clanovi grupe su muzicki obrazovani.
U septembru 2011. kao stalni član bendu se priključuje još jedna nit, Marko Tešić, koji maestralnim sviranjem violine znatno doprinosi punoći zvuka. Marko ima srednje muzičko obrazovanje za violinu, svira u Narodnom orkestru AKUD-a Ivo Lola Ribar, prva je violina na ovogodišnjem takmičenju violinista Carevčevi dani, gde osvaja prvu nagradu žirija a inače je student na Filozofskom fakultetu.

Ovih desetak numera koje smo dobili ljubaznoscu clanova Grupe NIT snimljeno je u home varijanti ali su sasvim dobrog kvaliteta da cujemo u kojem pravcu ide grupa. Tim sa Muzike Balkana zeli im puno uspeha u radu i da se u najskorije vreme okite i jednim zvanicnim izdanjem.

Група НИТ - Бело лице љубам јас
Група НИТ - Дорогой длинною
Група НИТ - Ерген дедо
Група НИТ - Гуляй Настя в саду
Група НИТ - Прелетеше птице ластавице
Група НИТ - Лепе моје црне очи
Група НИТ - Море сокол пие...
Група НИТ - Ой, мороз, мороз
Група НИТ - Под окном черёмуха колышется
Група НИТ - Порушка

 
N I T


1 коментар:

  1. Лепо,одмерено и непретенциозно !!! Само нека наставе овако и нека не мењају много овај свој,веома ефектни минимализам.

    Све похвале.

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...